Gå til innhold
☰ Meny

Gud digger sex

Ja, du leste riktig: Gud digger sex, og det skal du få lov til og!

For å være litt ærlig: Generelt har vi kristne et veldig anstrengt forhold til sex og seksualitet. Det virker som vi helst vil ta i temaet med ildtang – etter vi er gift. Det blir fort snakk om alt vi ikke skal gjøre, men ikke hva vi skal gjøre.  En ting vi skal gjøre: Digge sex. Hvorfor?

Gud har skapt sex

Første grunnen er at Gud skapte sex. Det var ikke slik at Gud skapte Adam og Eva, tok seg en lur og så ble sjokkert over hva de holdt på med. Han tenkte ikke: «Passa den inn der? Det var nytt for meg» – Nei, nei. Gud var fullt klar over hva han skapte. Tenk bare på klitoris! Den har ingen annen funksjon enn til stimulering og tilfredstillelse.  Så Gud skapte ikke bare sex, men ville og at det skulle være godt.

Selv Guds første befaling til menneske var: «Vær fruktbare og bli mange». Med andre ord sa han: «Ha sex, og ha det mye!» Gud har gitt oss vår seksualitet som en gave(1. tim 4,3), så vi skal ikke si «æsj», men «takk!».

Why so serious?

Så hvorfor gjør vi kristne så big deal ut av det? Jo, fordi sex er en big deal! Jada, i reklamer, tv-serier og egentlig overalt, men tenk: Det er ikke noe mer intimt du kan gjøre med et annet menneske. Som bilde på dette sier Bibelen at vi «blir ett» med den vi har sex med.

Så det er kanskje den største handlingen du kan gjøre med en person, men det betyr og at det er handlingen som kan såre mest. For eksempel hvis en har hatt sex med en kjæreste og det blir slutt, vil det for de fleste gjøre det hele mer vanskelig. Fordi en har gitt noe av seg selv man ikke kan ta tilbake.

Vår pappa vet best

Vi tror at Gud vil at vi skal vente med alle former for sex til vi er gift. Ikke fordi han er kjip, kjedelig eller klein, men fordi han er vår perfekte pappa. Han vil oss alltid det beste, og han har skapt sex og vet derfor også hvordan det vil være best og tryggest for deg.

Så hvis du kjenner at du kan bli kåt og har lyst på sex: Gratulerer! Du er herved et menneske. Vi har alle fantasert om eller gjort seksuelle handlinger vi ikke burde, men vi behøver ikke å skamme oss. For Jesus har tatt på seg all skyld, all skam og han sier: «Følg meg» til tross for at vi ikke alltid klarer det. Så ikke skam deg over din seksualitet eller lyster – Si takk :)