Gå til innhold
☰ Meny

19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?!

Okei, la meg nå forklare. Prøve i hvert fall.

Vi lever i en forskrudd verden. En verden som forventer vanvittig mye av oss mennesker: vi skal se ut som plastikk, ha pupper av plastikk og eie alle verdens Apple-produkter. Skolematen skal være fargerik, og grønnsakene skal gjerne være formet til et vakkert landskap oppå den svette osten. For ikke å glemme familiens inntekter og barnas intelligens! Vi skal hele tiden prøve å oppnå en tilstedeværelse som visstnok er PERFEKT. Mange av oss vil aldri føle at vi får, er eller har nok. Enten det er utseende, likes, karriere, familierelasjoner, venner eller materialistiske eiendeler. Svært få som lever i et moderne samfunn vil si: jeg er fornøyd med livet. Nok om det, dere skjønner poenget mitt: verden er forskrudd.

Konsekvensene derimot, de er mange. Overalt, og da mener jeg overalt: reklame, plakater, filmer, serier, Instagram, Facebook, aviser, magasiner bøker. Her prøver avsenderen å skape et bilde av hva sex er. Javel? tenker du kanskje. Hvorfor gjør kristne en så big deal ut av alt dette med sex? Jo, fordi dette er en BIG DEAL! Det er ikke noe mer intimt du kan gjøre med et annet menneske. Og på grunn av at dette er den største handlingen man kan gjøre med en annen person, betyr det også at dette kan såre oss enormt. På grunn av at Gud skapte sex som et bindemiddel mellom to mennesker som skulle leve i fellesskap med hverandre et helt liv (!), vil mange av oss føle oss såret fordi vi har gitt noe av oss selv vi ikke kan ta tilbake. Sex er mer enn bare følelser. Bibelen sier at to mennesker som har sex blir én kropp. Og dette skjer selv om man ikke har noe kjærlighetsforhold til den man har sex med. Okei, dette syns jeg også er litt vanskelig å skjønne. Men jeg kan forklare det ved at det oppstår en slags dyp kobling, skjønner? Enten vi vil eller ikke, blir vi utrolig sterkt knyttet til den personen vi ligger med. Fantastisk med tanke på et livslangt ekteskap! – men, ikke så fantastisk hvis du helst ikke vil ha noe med denne personen å gjøre. Vi trenger rett og slett å frigjøre oss fra den dype koblingen som har blitt mellom oss og den vi har hatt sex med. Det er simpelt, og enkelt: be om tilgivelse, og be om at de usynlige båndene som knytter oss til andre personen blir brutt.

Utenom meg, er ingen av oss er perfekte. Neida, tulla. Jeg er med i ikke-perfekt-gjengen jeg og. Til om med nesten-perfekte IVO (haha, skal slutte) begår vi feil hver bidige dag. Det siste vi skal gjøre er å skamme oss over ting vi har gjort. Jesus har nemlig tatt på seg all skyld, synd og skam. WOHO! Det er herlig å kalle seg et Guds barn, hæ?

Men folkens, jeg er på ingen måte noen sex-guru, og flere vil kanskje tenke: – Hvordan kan hu uttale seg om dette temaet når hun er jomfru? Eller som flere i dagens samfunn vil si: «Uerfaren.»

Unnskyld meg, jeg vet ikke med deg, men jeg er Jesu etterfølger, og min himmelske pappa skapte faktisk sex. Hans første befaling til menneskene var: «Vær fruktbare og bli mange.» (1.Mos 1:28) Gud digger sex, og sier JA! til sex. Dette sier jeg ikke for å være klein, men det er tross alt en livgivende kjærelighetsgave til oss mennesker, og er en sterk kommunikasjon av kjærlighet, glede, omsorg, nærhet, verdi og gir både spenning og nytelse i forholdet. Jeg ønsker å vente med sex til jeg er gift. Ikke fordi jeg MÅ, men fordi Gud sier at vi skal vente. Han sier ikke det for å være kjedelig og kjip, men fordi han er vår perfekte pappa! Han vil bare det beste for oss, han ELSKER oss, og derfor vet han også hva som er best og hva som er tryggest for oss J

– Men IVO, har ikke du kjæreste? Jo, det stemmer! Og jeg er utrolig heldig og takknemlig som har fått en kjæreste med de samme verdiene som meg, og som respekterer meg for den jeg er. Vi har valgt å sette grenser, og vente med sex før ekteskapet. Sykt kleint at du sier det her. Ja, jeg er nok en person som deler litt for mye i blant. Men det gjør jeg kun for at jeg ønsker å være et forbilde for andre som er i den samme situasjonen som meg. For det er nemlig ikke lett J Men én ting skal være sikkert: det er vakkert og verdt å vente!

Ikke tenk på hva internett forteller deg, vennene dine på skolen eller helsesøster. Tenk på hva som er best for DEG, og den du én dag skal gifte deg med. Og hvis du allerede har gått på en smell, eller to, eller hundre, så kan du be om tilgivelse. Og Jesus vil ta all din synd og all din skam på seg, slik at du kan leve i renhet og frihet – sammen med Han, og din partner.

Så nei, det feiler meg ingen verdens ting. Det er faktisk ingen mennesker på jorda det feiler noe med. Det handler om hvilke valg vi ønsker å ta, og hvilke valg som faktisk er de rette.

Det er fullt lov til å være uenig, vi er tross alt skapt med en fri vilje.

LES OGSÅ: Gud sier JA! til sex / Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex 10 gode grunner for å vente med sex / Kampen om renhet / Podcast: Hvorfor skapte Gud sex?

Dette er et blogginnlegg skrevet av «IVO» (19 år) på bloggen «Velkommen til mitt liv».
Gjengitt med tillatelse.