Gå til innhold
☰ Meny

Videosnutt: Hvordan flørte seriøst?

Flørting – It is complicated


Er det egentlig mulig å unngå såra følelser når jenter og gutter skal kommunisere? I denne videoandakten deler  Maria Celine Lundeby noen tanker om seriøs flørting. Hvordan flørte seriøst? Har du noen gang opplevd at den gutten du tror flørter med deg, plutselig oppfører seg helt likt med ei annen jente? Eller enda verre, kanskje, at du plutselig får vite at han har fått seg kjæreste? I så fall vet du hvor ufattelig vondt det er når noe sånt skjer. Kanskje har du tenkt at din flørtende oppførsel overfor en kamerat ikke betyr noe, men så har du såret følelsene hans allikevel?

Kommunikasjon er utfordrende

Kommunikasjon mellom gutter og jenter har potensiale til å være veldig komplisert, og det involverer lett de store følelsene – både positive og negative. Vi må bare innse det: Vi har et skrikende behov etter å bli sett, og etter å få merke at noen liker oss og ønsker oppmerksomheten vår. Sånn er det å være menneske. Og vi vet at vi kan påføre andre disse følelsene, og motsatt. Når dét er sant om oss mennesker, om deg, vil jeg at du skal stille deg selv spørsmålet om hvordan Gud vil at vi skal leve sammen med disse tidvis uimotståelig kjekke guttene som omgir oss.

Aktuelle bibelvers

Kolosserbrevet 1,9b-10 Vi ber om at dere må bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir. Da kan dere leve et liv som er Herren verdig, og som helt og fullt er til glede for ham, så dere bærer frukt i all god gjerning og vokser i kjennskap til Gud. 1 Tessalonikerbrev 4,1-8 For øvrig, søsken, ber og oppfordrer vi dere i Herren Jesus: Dere har mottatt og lært av oss hvordan dere bør leve og være til glede for Gud, og slik lever dere allerede. Men dere må gjøre enda større fremskritt i dette! Dere vet jo hvilke påbud vi ga dere fra Herren Jesus. For dette er Guds vilje: at dere skal være hellige, så dere holder dere borte fra hor. Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud. Ingen må krenke eller utnytte sin bror på noen måte. Herren straffer alt slikt, det har vi tidligere sagt dere klart og tydelig. For Gud kalte oss ikke til urenhet, men til et hellig liv. Den som avviser dette, avviser derfor ikke et menneske, han avviser Gud, som gir dere sin hellige Ånd. Ordspråkene 4,23-27 Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det. Hold deg fra å tale falskt, bruk aldri leppene til svik! Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran deg! Legg merke til de spor du skal følge, hold hele veien stø kurs! Vik ikke av til høyre eller venstre, hold foten borte fra det som er ondt! Matteus 5,37 La et ja være ja og et nei være nei! Alt som er mer enn det, er av det onde. 1 Korinterbrev 6,12 + 18-20 Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.(…) Hold dere langt borte fra hor! All synd som et menneske gjør, er utenfor kroppen. Men den som driver hor, synder mot sin egen kropp. Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære! 6. Romerbrevet 12,9-10 La kjærligheten være oppriktig. Avsky det onde, hold dere til det gode. Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv.

  Spørsmål å tenke over eller snakke med andre om
  • Hva tenker du om å flørte og ikke mene noe med det? Har du noen erfaring med det selv?
  • Hva er å oppføre seg bra mot en gutt? Og hvordan kan du unngå at både dine og den andres følelser blir såra?
  • Les 1 Tess 4,4-5 en gang til. Hva tenker du om disse versene?
  • Hvis en gutt sårer deg med hvordan han oppfører seg, hvordan kunne du sagt fra til han?
  • Hvordan flørte med en du vil ha?

Å flørte kan være spennende, men også krevende. Mange følelser er involvert. Da er det ikke alltid enkelt å tenke helt klart. Be Gud om å vise deg gode måter du kan vise interesse på.

Publisert med tillatelse fra Preik.tv