Gå til innhold
☰ Meny

Videosnutt: Bryr Gud seg om at jeg er singel?

Er du singel? I videosnutten over får du høre mer om dette: 1. Hva er et verdifullt singelliv? 2. Bryr Gud seg om at du er singel? 3. Har Gud en plan for ditt liv?


Maria Celine presenterer i videoen noen tips til hva du kan fokusere på fremover:

  • Hva med å begynne å be for din kommende ektemann? Gud kjenner fremtida di, og vet hva som ligger foran deg.
  • Bruk tid på å tenke gjennom hva som er det viktigste du ser etter i en kjæreste. Jeg vil virkelig anbefale at dere deler troen på Jesus! Det har veldig mye å si for hverdagen og fremtiden at dere møter utfordringer og valg med det samme utgangspunktet.
  • Stol på at det fins gode, kristne gutter der ute! Og fins de ikke rundt deg nå, så fortvil ikke. Kom på festival, gå på bibelskole og finn en menighet å gå i når du flytter for å studere.

Her er bønn du kan be:

Kjære Jesus, jeg tror du er alt jeg trenger. Hjelp meg til å tro det og gi meg hvile i det. Hjelp meg til ikke å stresse med å finne en å dele livet mitt med.

Aktuelle bibelvers

1 Korinterbrev 7,8-9 Til de ugifte og enkene sier jeg: Det er godt for dem om de fortsetter å være som jeg. Men dersom de ikke kan være avholdende, må de gifte seg. For det er bedre å gifte seg enn å brenne av begjær. Salme 31,15-16a Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier: «Du er min Gud.» Mine tider er i din hånd, Salme 38,10 Herre, du kjenner min lengsel, mitt sukk er ikke skjult for deg. 1 Korinterbrev 7,32-35 Jeg vil at dere skal slippe bekymringer. Den ugifte er opptatt av det som hører Herren til, hvordan han kan være til glede for Herren. Men den som er gift, er opptatt av det som hører verden til, hvordan han kan glede sin kone, og så blir sinnet delt. Den ugifte kvinnen og den unge jenta er opptatt av det som hører Herren til, så de kan være hellige både på kropp og sjel. Men den gifte kvinnen er opptatt av det som hører verden til, hvordan hun kan glede sin mann. Jeg sier dette til deres eget beste, ikke for å legge bånd på dere, men for at dere skal leve sømmelig og holde dere trofast og helhjertet til Herren. Ordspråkene 31,10-12 + 30 En dyktig kone – hvem finner vel henne? Langt mer enn perler er hun verdt. Mannen stoler på henne i sitt hjerte, han mangler ikke vinning. Hun gjør bare godt imot ham, aldri noe ondt så lenge hun lever. (…) Ynde svikter, og skjønnhet forgår; men en kvinne som frykter Herren, skal ha ros. Salme 32,8 Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd.

  Spørsmål å tenke over eller snakke med andre om
  • Hvordan var din umiddelbare reaksjon på andakten?
  • Tror du Gud har en plan for hvem du skal gifte deg med? Hva om du ikke møter noen å gifte deg med?
  • Hvordan kan du forberede deg på å bli ei god kone/mann?
  • Hva tenker du om denne påstanden: Livet er meningsfylt å leve, også før du får kjæreste!
  • Hvordan er det for deg å høre at Jesus er alt du trenger?
  • Hva skal til for at du skal slippe å være bekymret for eller stresse med å få en kjæreste?

Gud bryr seg om hvem du skal være sammen med. Han har en plan for ditt liv. Be Gud om å vise deg hva du bør se etter i en kjæreste og hvordan du kan forberede deg på å være en god kjæreste for den du møter.

Publislert med tillatelse fra Preik.tv