Gå til innhold
☰ Meny

Er sex et grunnleggende behov?

De fleste mennesker har en lengsel etter å finne noen å dele livet med. Det er også naturlig å ha en lengsel etter å smelte sammen med denne personen seksuelt og å skape en familie sammen.

Disse lengslene er lagt ned i oss av Gud. Det er han som har skapt oss slik at vi ønsker å finne noen å gifte oss med og sex er en gave som Gud har gitt for å knytte ektefellene sterkere sammen.

Men det å ha en lengsel betyr ikke at dette er et behov som må dekkes på linje med grunnleggende behov som mat, vann eller luft. Hvis vi ikke får nok mat eller vann blir vi syke og kan i verste fall dø. Uten luft klarer vi oss bare noen få minutter før vi dør. Det er godt å få oppfylt det vi lengter etter, men vi dør ikke av å leve uten en ektefelle eller for den saks skyld uten sex.

Selv om sex i ekteskapet er en god gave, betyr ikke det at vi må ha sex for å ha et godt liv. Mange mennesker lever et fullverdig liv som enslige, og mange lever et godt liv helt uten sex. Mange kan fortelle at det var en god investering å vente med sex til de giftet seg. Det gode ved sex blir enda bedre når man bare deler det med den ene personen som betyr aller mest i livet.