Gå til innhold
☰ Meny

Er kristen, men føler meg homofil


Hei. Gutt 17 her. Er kristen, men føler meg homofil. Har ikke hatt sex eller noe sånt. Selv vil jeg ikke være homofil. Skulle gjerne vært straight, og få en jente-kjæreste. Samtidig synes jeg tanken på å ha sex med en jente er ekkel. Hva gjør jeg?Hei Gutt 17

 

Takk for spørsmålet ditt. Du forteller at du føler deg homofil, uten at du vil være homofil og at du heller skulle ønske du kunne fått en jente-kjæreste men at du synes tanken på å ha sex med en jente er ekkel. Du beskriver en konflikt mellom det du føler og hva du ønsker at skal være tilfelle, og vi forstår at dette oppleves veldig vanskelig.

 

Det er ganske mange som opplever noe liknende av det du beskriver. For noen er dette forbigående følelser av at de tiltrekkes av personer av samme kjønn som dem selv, men at de likevel kan få romantiske følelser overfor noen av motsatt kjønn senere. Men for andre er dette noe mer permanent som ikke forandrer seg over tid. Du sier ikke noe om hvor lenge du har hatt det slik som du beskriver, men det at du synes selve tanken på å være intim med en jente er ekkel, tyder på at dette er noe du har følt lenge og som det er vanskelig å tenke seg at skal forandre seg. Vi har truffet mennesker som etter mange år har opplevd at disse følelsene har endret seg slik at de har kunnet gå inn i et parforhold og ekteskap med en person av motsatt kjønn, men for mange skjer det ingen slik forandring.

 

Vi har ingen enkle svar å gi i en slik situasjon. Det beste rådet vi kan gi er å lytte til noen som har vært eller er i en tilsvarende situasjon og som samtidig ønsker å være kristen og leve etter det bibelen sier om disse tingene. Sam Alberry er en engelsk prest som nylig besøkte Misjonssalen i Oslo. Han forteller om hvordan han som ung mann måtte erkjenne at han tiltrekkes av andre menn, og ikke av kvinner. Selv har han kommet til at han må leve med disse følelsene, men samtidig forteller han at hans identitet ligger i noe helt annet enn de erotiske og seksuelle følelsene. Vi anbefaler deg å lytte til det første foredraget han hadde om identitet på denne podcasten:

 

Who am I?

https://soundcloud.com/misjonssalen/whoami-sam-allberry?in=misjonssalen/sets/var19

 

Han underviser også om hvordan vi som kristne kan være familie uten at dette nødvendigvis betyr parforhold og ekteskap.

 

Who are we?

https://soundcloud.com/misjonssalen/2019-03-23-who-are-we-sam

 

Selv har han valgt å leve uten å gå inn i noe parforhold eller i noen seksuelle relasjoner, og han forteller i denne podcasten om sine egne erfaringer og hvorfor han opplever det som meningsfylt å leve som kristen og ikke leve ut sine homofile følelser i relasjon med en annen mann.

 

Is God anti-gay?

https://soundcloud.com/misjonssalen/2019-03-23-is-god-anti-gay

 

Sam Allberry forteller også at han har falt til ro med at han kan leve et godt og meningsfylt liv som singel kristen, i denne podcasten forteller han mye om hvordan han på samme måte som apostelen Paulus ser at både single og gifte har sine utfordringer der det å leve som singel også kan være en velsignelse.

 

Singleness

https://soundcloud.com/misjonssalen/2019-03-23-singleness-with-qna

 

Vi tror også det er svært viktig at du får snakke med noen du kan dele disse vanskelige tingene med, det er ikke godt å bære på slike tanker alene. Vi anbefaler deg derfor å søke hjelp hos en pastor eller voksen kristen leder som du kan samtale med og be sammen med om disse tingene.

 

Du kan også lese noen artikler her på nettsiden:

 

Spørsmål og svar om homofili

https://www.guttogjente.no/homofili/sporsmalogsvaromhomofili/

 

Hvordan kan jeg være homofil hvis jeg er kristen?

https://www.guttogjente.no/usorterte/hvordan-kan-jeg-vaere-homofil-hvis-jeg-er-kristen/

 

Fra en av de tause stemmene i homofilidebatten

https://www.guttogjente.no/homofili/fra-en-av-de-tause-stemmene-homfili-debatten/

 

Å snakke om homofili

https://www.guttogjente.no/bibelen-2/homofiliogteologi/

 

Vennlig hilsen Guttogjente.no