Gå til innhold
☰ Meny

Slutte med sex?


Hei. Jeg har hatt et seksuelt sexliv med kjæresten min i flere år. Vi har bare hatt sex med hverandre. Bibelen er jo i mot sex uten for ekteskapet. Når jeg først har syndet med å ha sex uten for ekteskapet er det feil å fortsette med det til vi er gift, eller eventuelt sparer seg til ekteskapet hvis det blir slutt og får seg en ny kjæreste ?Hei kjære deg.

Du sier selv at Bibelen er imot sex utenfor ekteskapet, så du har jo egentlig svaret selv. I Hebr 13,4 står det:“La ekteskapet holdes i ære av alle, og ektesengen være usmittet! For Gud skal dømme dem som driver hor og bryter ekteskapet”. Å holde ektesengen usmittet menes både før og i ekteskapet, slik at det å ha sex før ekteskapspakten er det samme som å bryte ekteskapet, eller bryte seg inn i ekteskapet.

Hva skal dere gjøre når dere først har begynt å ha sex med hverandre, kan dere like godt fortsette, spør du. Paulus svarer i Rom 6,1: “Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større? Slett ikke!!” Les likegodt hele Romerbrevet 6, det passer fint i denne sammenheng.

Når en har begynt å ha sex med hverandre, har man blitt ett legeme med hverandre og er på en måte blitt koblet sammen i kropp og sjel. Denne foreningen vil hele tiden søke og lengte etter hverandre igjen, og det er derfor vanskelig å slutte å ha sex med hverandre når en først har begynt. Dersom dere vil leve etter Guds ordning på dette området, bør dere hver for dere og/eller sammen be Gud om tilgivelse for at dere har brukt sex utenfor den rammen han hadde tenkt for dere. Samtidig trenger dere å frigjøre dere fra den dype koblingen som har blitt mellom dere to slik at dere kan greie å starte på nytt igjen og vente med sex til dere har giftet dere. Dere kan for eksempel si at jeg bryter båndene som har oppstått mellom meg og NN i Jesu navn. Dere kan også oppsøke en sjelsørger eller en kristen person/leder som dere har tillit til, slik at dere får bekjent og brutt bånd sammen med en tredje person. Det kan gjøre det lettere å stå ved den nye bestemmelsen om å vente.

Les også: Hva skjer i det usynlige når to mennesker har sex?
 

Vennlig hilsen GuttogJente.no