Gå til innhold
☰ Meny

Sove i samme seng?


Hei. Jeg har vært sammen med kjæresten min på 19 i snart 1 år. Vi er begge troende og går på bedehuset. Det som er tingen er at vi bor for tiden borte fra hverandre, noe som gjør at vi ofte besøker hverandre i helger. Da hender det at vi sover i samme seng. Vi har ikke hatt samleie og kommer nok ikke til å ha det før ekteskapet, men likevel føler vi innerst inne at det ikke er riktig og sove i samme seng. Hva mener dere? Mvh Gutt 20 årHei Gutt 20 år

Man gjør ikke noe direkte galt ved å sove i sammen seng, men det er ikke å anbefale fordi det kan bli vanskelig for dere å holde de grensene dere har bestemt dere for. Bibelen sier ikke noe om å sove i samme seng, men det å dele seng er jo endel av den hyggen og intime sonen som hører ekteskapet til. Selv om en ikke synder om en ligger ved siden av hverandre, så handler det også om vitnesbyrdet deres som kristen. Dersom dere sover sammen, blir det fort oppfattet av andre som at dere ligger sammen. 1 Kor 8.1-13.

Les: Redd for at vi kommer til å ha sex

Når dere har bestemt dere for å vente med sex, er det viktig å bli enig om å sette grensene slik at en ikke blir fristet over evne . Når man er kjærester, er det mye følelser og fysisk tiltrekning og det blir lett mye nærhet og kosing. Dersom man ligger i samme seng, er det lett for at man går litt og litt lenger og til slutt har man kanskje gjort mer enn man egentlig ville. Mange tror at de klarer det fint, men blir overrumplet av sine egne reaksjoner og over at seksualdriften er så sterk at de mister kontrollen. Det er bedre å være forsiktig enn å tøye grensene. Lykke til.

Les også: Sove sammen med kjæresten, Hvile middag sammen, Sove sammen og alkohol, Hvor bør grensene gå, Ønsker å vente med sex, Hvor går grensene, Hvor skal kjæresten min og jeg sette grenser og artiklene; Kreative kjærester og Hvor går grensen.
 

Vennlig hilsen GuttogJente.no